Lecția naturii (IV)
Bucharest Art Week
Conferințe și dialoguri. Participanți: Marianne Lanavère, Joani Tremblay, Florin Ghenade, Matei Câlția.
Marți, 8 noiembrie, între orele 18:00 - 20:00
Cerefrea / Villa Noël (str. Émile Zola 6)Matei Câlția și Florin Ghenade vor discuta despre proiectul "Arbori Bătrâni" ca tip de practică artistică, dar și ca parte integratoare în demersurile galeriei.

Marianne Lanavère este directoare a Le Centre international d'art et du paysage de l'île de Vassivière din anul 2012. Interesul și cercetarea artei în legătură cu peisajul se reflectă în curatorierea expozițiilor personale ale unor artiști precum Peter Buggenhout, Lydia Gifford, Fernanda Gomes, Sheela Gowda, Ian Kiaer, Fabien Giraud & Raphaël Siboni, Reto Pulfer.

Joani Tremblay este o artistă din Montreal, Canada, preocupată de loc și peisaj în desen, print media și instalații. Recent, ea explorează semnificația istorică și mistică a teritoriului în relație cu amestecul dintre abstract și reprezentare.--------------------------------------------------------------------------------Lucian Bran_Borrowed Territories
Lansare de carte
12 noiembrie, ora 19.00”Mă interesa peisajul în care oamenii nu intervin și aspectul atemporal al acestuia, faptul că un peisaj se poate schimba foarte puțin într-o perioadă de 100 sau 1000 de ani și că oamenii nu apucă să perceapă aceste schimbări infime. Mă interesa, de asemenea, ce înseamnă identitatea unui loc și cum se schimbă ea în timp și cum un loc înmagazinează o serie de amintiri. Și atunci s-a produs un declic amintindu-mi de filmul care s-a tras lângă Brașov…”
Lucian Bran, interviu luat de Alexandra Manole pentru cartea ”Borrowed Territories”

Proiectul editorial al lui Lucian Bran propune înțelegerea demersului artistic într-un mod mai complex și profund, atât la nivelul experienței pe care cititorul o are prin vizualizarea albumului, a designului, precum și la nivelul lecturii, interviului cu artistul alăturându-i-se textele antropologilor Bogdan Iancu și Monica Stroe, al curatoarei Magda Radu și al directorului artistic de film Augustina Stanciu.
Cartea este îngrijită la nivel vizual de Alin Cincă, care a creat de-a lungul timpului cărți premiate la concursurile de design de carte. Desgin-ul cărții se evidențiază prin integrarea conceptului artistului, dar și a scenariului de film, luând în final forma unui dosar. De asemenea, textele sunt scrise cu un font specific “dosarului/arhivei/scrisului la mașină”.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, ora 19.00, la Galeria Posibilă, din strada Popa Petre, nr. 6. Evenimentul este conceput ca o întâlnire cu artistul Lucian Bran și echipa proiectului: autorii textelor din carte Magda Radu, Augustina Stanciu, Monica Stroe și Bogdan Iancu, cu graficianul Alin Cincă, și coordonatorii proiectului Alexandra Manole și Matei Câlția.

Lansarea de carte este Lecția naturii (VI) din seria de evenimente Bucharest Art Week, desfășurate între 4 și 12 noiembrie.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/341392612888353/

Realizarea întregului proiect este posibilă datorită finanţării oferite de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), dar şi prin sprijinul următorilor parteneri: Radio România Cultural, Revista Arta, Scena9, Graphic Front, Salonul de proiecte, B-Critic, The Institute, Cărturești, Bucharest Art Week.--------------------------------------------------------------------------------Instalație performativă: De ce nu sînt eu Marilyn Monroe
Premieră: 20 noiembrie, ora 19:00
Mihaela Drăgan, Nicoleta Lefter, Ada Mușat
Galeria PosibilăSpectacolul De ce nu sînt eu Marilyn Monroe vorbeşte prin intermediul personajului Adila, la fel ca volumul care l-a inspirat, despre singurătate, despre Bucureştiul de azi, despre a sta deoparte, despre feminitate dar și despre limitele și neputințele limbajului.

Volumul care stă la baza spectacolului, Şi cuvintele sînt o provincie, a fost distins cu premiul pentru poezie al revistei Observator cultural, menţiune specială la categoria Cea mai bună carte a anului, secţiunea Beletristică, acordată în cadrul Galei Industriei de Carte din România şi a fost desemnat de redactorii site-ului bookaholic.ro drept cea mai bună carte românească din 2014. Iar Decât o revistă a trimis-o cadou abonaţilor săi.

"De când am întâlnit-o prima data pe Adila am recunoscut în ea ceva familiar. Se uita ca și mine la lume de la fereastra de termopan și vedea păpădii uriașe".
Nicoleta Lefter, actriță

"Între realitate și irealitate e o graniță atât de subțire, încât Adila nu e Marilyn Monroe, deși fiecare femeie poate fi Adila. Bucăți din identitățile altora o compun și descompun până când existența ei devine existența altor femei. Nu e nimic real sau ireal, Adila ne învață că suntem mereu în spațiul dintre".
Mihaela Drăgan, actriță

Locurile sunt limitate și de aceea, vă rugăm să ne scrieți un e-mail pentru rezervare.--------------------------------------------------------------------------------Michele Bressan, Bogdan Gîrbovan_R.A.P.I.